Tegile kijkt vooruit in de toekomst

Storage Expo

IntelliFlash HD is één platform voor elke workload. Op VMworld 2015 heeft iedereen uitgebreid kennis kunnen maken met de mogelijkheden die IntelliFlash zal bieden, namelijk 5 miljoen IOPs en 10PB (10.000TB) in 1 rack.

Nu denkt u wellicht dat uw bedrijf dergelijke performance en capaciteit niet nodig heeft, en dat is ook zo voor de meesten van ons. We dachten echter lang geleden dat 64kB RAM geheugen ook voldoende was!

Wat dit aangeeft is, dat de ontwikkelingen niet stil staan, en er keihard gewerkt wordt aan oplossingen die ondernemingen in staat stellen om in de groeiende behoefte aan opslagcapaciteit te voorzien op verantwoorde en betaalbare wijze. Deze kennis en technologie kan vervolgens natuurlijk ook op kleinere schaal toegepast worden.

IntelliFlash HD ScaleoutFantastische besparingen.

Tegile is uitermate trots op deze ontwikkelingen, waarmee “hyperscale economics” in het datacenter geïntroduceerd worden. IntelliFlash HD is ontwikkeld om ongeëvenaarde capaciteit (10PB) performance (5M IOPs) binnen 1 rack in het datacenter te realiseren, onder het intelliFlash Operating System. Hiermee kunnen klanten hun business applicaties versnellen, separate opslag silo’s elimineren en fantastische besparingen realiseren. Uiteraard dragen de data reductie technieken als compressie en deduplicatie daar ook nog eens aan bij.

Een bijzonder aspect van het Tegile IntelliFlash HD storage platform is de mogelijkheid om binnen die ene architectuur te kunnen opschalen langs de performance as (met meer flash), en langs de capaciteit as (met meer disk).

Tegile ziet in de nabije toekomst nog steeds een rol voor de welbekende disk drives, omdat deze een betere prijs/capaciteit verhouding kennen dan flash media waar zo sterk op wordt ingezet. IntelliFlash HD verbindt de combinatie van de snelheid van flash media met de lage kosten van disk media zodat zowel hoge performance als voldoende capaciteit betaalbaar blijven. De verwachting is, dat op termijn het gebruik van disk zal afnemen onder druk van de dalende kosten van flash media.

Tegile is hierop als geen ander voorbereid door de modulaire opbouw van het systeem, waarmee het veel eenvoudiger is om andere media in te zetten in verschillende lagen.

Ook het beheer aspect komt voldoende aan bod.

IntelliFlash HD biedt sjablonen die het uitrollen van storage capaciteit voor applicaties en gebruikers vereenvoudigen en tegelijk “best practices” toepassen zodat beheer eenvoudig blijft en kans op menselijke fouten tot een minimum beperkt wordt. Uiteraard is ook voorzien in een RESTful API waarmee het beheer vergaand geautomatiseerd kan worden.

Daarnaast wordt elke Tegile array ingesteld om dagelijks:

Status informatie, statistieken en alerts onmiddellijk naar Tegile IntelliCare te sturen.
Hierdoor is het mogelijk om de managers en of beheerder inzicht te geven in de trends van gebruik van de storage en verrassingen te voorkomen waar het gaat om uitbreidingen aan capaciteit en/of performance.

Zoals gezegd ligt één enkel operating system ten grondslag aan deze spectaculaire nieuwe ontwikkelingen, IntelliFlash HD.

De nieuwste innovaties hierin zijn o.a.:

Scalable Architecture: Scale Up en Scale Out met meerdere controllers voor aanhoudend lage latency en performance op grote schaal.

Hoge Dichtheid: 512TB in 3 Rack units met SANdisk InfiniFlash Dense Flash Enclosure.
One Flash platform: combineert High Performance Flash met High Density Flash op een enkel storage platform.

Unified Storage: biedt zowel block als file toegang via FCP, iSCSI, NFS, CIFS en SMB.
Slimme Data Services: Snapshots, clones, thin provisioning, inline deduplicatie en compressie.
Simplified Management: een enkel web based beheer interface waarmee alle configuratie en beheer taken uitgevoerd worden.

VMware Support: Integratie met VMware Site Recovery Manager (SRM), vSphere Array Integration (VAAI), Storage Awareness (VASA) en Virtual Volumes (VVOL).

Tegile is door Gartner als enige gewaardeerd in het Visionary Quadrant voor zowel Full Flash als General Purpose storage arrays. De mix van full flash en hybride mogelijkheden biedt de beste bescherming van investeringen in het datacenter.

Tegile zal aanwezig zijn op de Storage Expo Nederland in de Jaarbeurs in Utrecht op 4 en 5 november. Bezoek onze stand C036 voor een live demo en uitgebreide uitleg over Tegile IntelliFlash HD en maa kans in de verloting van onze Apple Watch.

Tegile Systems, Nederland
Kingsfordweg 151
1053 GR Amsterdam
020-4917575

To read the first release of this information in English, please click here.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *